Home > Federal Reserve, Norge, Nyheter, Storbritannia > Verdens største Ponzi-svindel

Verdens største Ponzi-svindel

Nok en glimrende video fra Max Keiser der han sammenligner bland annet Strobritannias økonomi med en gedigen Ponzi-svindel.

Dette gjelder forøvrig hele det økonomiske systemet. Et gedigent pyramidespill, der det pøses inn “fiktive penger” for å holde det i live. Det store spørsmålet nå er hvor lenge de kan klare å opprettholde systemet. Det er allerede i dag så ødelagt at vi ser land etter land få store økonomiske problemer.

domino

Forklart enkelt: Dagens system, som er ett system basert på gjeld og penger laget av intet, er nå så sårbart at det neppe kan overleve så lenge til i dagens form. På ett tidspunkt er det nødt til å komme en bankkrise, mest sannsynlig som ett resultat av “bank run“.

Bank run forekommer i fractional reserve banking system når ett stort antall kunder samtidig tar ut sine innskudd de har i banken og ønsker de  i kontanter. Det finnes nemlig ikke nok kontanter til at alle skal få det de faktisk har krav på. Så lenge dette utvikler seg, genererer dette sin egen fremdrift eller selvoppfyllende profeti om man vil, fordi flere og flere ønsker å ta ut sine penger. Når fler og fler ønsker å ta ut penger økes risikoen for at banken ikke kan håndtere alle uttakene fordi pengene faktisk ikke eksisterer fysisk. Dermed er banken destabilisert, tom for penger og insolvent.

De som til syvende og sist er skadelidende ved slike hendelser er den alminnelige mann/kvinnen (som om man til en viss grad er beskyttet mot av bankgarantifondet her i landet, men så lenge det ikke finnes nok fysiske penger er dette bare en falsk trygghet).

De som er “eliten”  derimot, har sikret seg, de har førsteinformasjon om dette (les: tette forbindelser, venner etc), og kan ta sine forhåndsregler god tid i forveien basert på den informasjonen de har tilgang til fra sine “venner”, Finansterroristene.

Ett godt eksempel på dette er Kypros. I tiden før krisen ble det overført enorme summer vekk fra landets banker og over til andre mer “sikre” steder.

penger

 1. Geir E. Hansen
  April 4, 2013 at 6:26 PM

  Det som virkelig hadde vært effektivt, hadde vært å kunne samlet såpass mange, gjerne over landegrenser, til å gå å ta ut det de hadde i banken slik at man kunne fremskyndet denne kollapsen. Det ville vært en god oppvekker til de som faktisk stoler blindt på banker og politikerne. Utrolig nok er det befolkningen som har makten til å få frem sannheten om denne svindelen

 1. April 8, 2013 at 4:39 PM
 2. August 9, 2013 at 3:48 AM
 3. October 11, 2013 at 7:03 PM
 4. February 12, 2014 at 12:46 AM
 5. February 12, 2014 at 12:48 AM
 6. July 21, 2015 at 1:08 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: