Home > Nyheter > Förstår du nu? Bankerna “lånar” bara ut sina egna skulder – inget annat!

Förstår du nu? Bankerna “lånar” bara ut sina egna skulder – inget annat!

Ett nytt penningsystem

Gör först lite reklam för min andra blogg som förhoppningsvis är lite mer kreativ än den här bloggen (som har potential att tråka ihjäl vem som helst 🙂 ).

—————————

3542

Köerna ringlar sig framför bankomaterna i Grekland då folk vill plocka ut sina pengar från bankerna. Folk vill att bankerna ska betala sina skulder och det enda sättet bankerna kan betala sina skulder till kontokunderna är genom att kunden gör uttag.

Jag tror jag är den enda som tjatar om att bankerna endast kan “låna ut” sina egna skulder till kundkonton. Jag hoppas att det är lättare att se att bankerna inte håller några riktiga pengar på kundkontona nu när köerna till bankomaterna ringlar sig i Grekland samtidigt som bankerna håller stängt.

Det är viktigt att förstå att vi knappt har några riktiga pengar i det så kallade penningsystemet. Vi bollar bankernas skulder mellan våra konton (hur vi kan…

View original post 406 more words

Advertisements
Categories: Nyheter
  1. July 1, 2015 at 9:28 PM

    Det er egentlig ganske enkelt. Hellas skylder penger til en gjeng rike jøder som ikke trenger pengene. Hele gjelden kan slettes. Ikke vanskelig.

    • July 1, 2015 at 9:52 PM

      Det burde være enkelt, men de grådige vil ha mer, mye mer. Man ser nå i dag helt klart at systemet, som pr i dag består av gjeld, ikke funger, det har nådd punktet der man egentlig ikke klarer å holde det kunstig i live. Om Hellas får låne mer penger for å betale gjeld, så er det det samme som å pisse i buksa for å holde seg varm. Det er bare ett spørsmål om tid før det kollapser helt. Jeg er faktisk overrasket over at det ikke har skjedd før

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: