Home > Norge > Juletanker

Juletanker

jul

Vi blir utsatt for ett enormt kjøpepress nå i julen, alle skal kjøpe dyrere og dyrere gaver, alt skal være fint og flott, for man skal jo gjerne overgå hverandre og overgå det man forrige jul. Gjerne ting som til syvende og sist settes bort i ett skap. Ting man overhodet ikke behøver. Og mangler man penger, vel, det er ikke noe problem, man bare tar frem kredittkortet eller benytter en av de mange avbetalingsordningene man får kastet etter seg. Og når julen 2015 kommer har man fortsatt ikke betalt ned julen 2014, det er ikke engang sikkert man er ferdig med julen 2012 eller 2013.

Egentlig er det ikke så rart at mange er med på dette sinnsyke spillet. Hver eneste dag blir man bombardert med budskapet om at man skal kjøpe, kjøpe, kjøpe, helst dyre ting og gjerne på kreditt. Reklame på tv, reklame i postkassen, radio, aviser, internet osv osv. Samme hvor man snur seg er det fokus på kjøpe, jo dyrere jo bedre. For da blir alle så mye mer lykkelige. Og har man ikke penger, vel ikke noe problem, det selges jo til “lav pris” med finansiering. Problem løst. At man resten av året må betale renter og renters rente bryr man seg jo ikke om. For man kan jo vise “alle” på julefesten at man har kjøpt dyre fine gaver. Det gir jo status må vite.

At nordmenn advares om at de nå er så syltet ned i gjeld at det er hinsides all fornuft ser ikke ut til å skremme folk. At mennesker går til grunne pga gjeld, fordi man har latt seg påvirke av propagandaen, at inkassogjelden i Norge når nye høyder, med det resultat at mennesker kan miste både hus og familie eller at mange faktisk blir syk av dette sinnsyke kjøret, ser ikke ut til å bry så mange.

Dette har blitt ett digert spill med menneskeskjebner, ett spill som kun har som mål å holde mennesker i sjakk, og ikke minst, berike de som sitter på toppen av dette gedigne pyramidespillet, som dagens pengesystem faktisk er. For hadde folk sluttet å handle som gale, så ville resultatet vært at det ikke var noe særlig profitt til “eliten”. Færre/ingen mennesker som havnet i gjeldsfellen. Mindre overforbruk. Og man hadde sendt ett sterkt signal til “eliten” om at nok er nok, at vi ikke vil være slaver av systemet mer. Og på sikt gitt dagens pil råttende økonomiske system en solid smell som garantert hadde ført til endringer som var til det bedre for menneskeheten

dept slavery

En annen ting med dette er noen av de som kaller seg miljøaktivister. Helt til man kommer til julen. Da handler de samme personene som gale. Hvor er tankene om miljøet da? Ett av vår tids store problem er jo nettopp overforbruket. Det er en enorm miljøbelastning.

Hvor har det blitt av “det er tanken som teller” holdningen? Personlig så synes jeg er en gave fra hjertet, gjerne hjemmelaget, er mye bedre. Man vet at personen som gir meg den gir fra hjertet, vedkommende har tatt seg tid til å lage en personlig gave til nettopp meg, i stede for å gå inn i en vilkårlig butikk og kjøpe noe som bare blir satt bakerst i skapet. Og ikke minst vet jeg at vedkommende ikke sitter med gjeld over pipa på grunn av gaver.

Vår tids overforbruk og ekstreme pengebruk er med på å holde ett gjennområttent system i live, ett system som har som mål å slavbinde deg fra du er født til du dør. Ett system som ikke tenker på deg, men kun de på toppen. Ett system som er totalt uten empati for medmennesker og uten mennesklige verdier, verdier som faktisk mennesker virkelig behøver, men som mange har glemt til fordel for vår tids nye gud: Penger.

Tenk litt over dette, gi med hjertet i stede for å gi med lommeboka (penger/gjeld). Sannsynligvis vil du oppdage at julen brått blir mer personlig , hyggelig og mindre stressende. Bruk heller tiden på familie og venner enn å fly rundt som stressede høner på ett kjøpesenter.

Og det varmer så mye mye mer.

Med dette ønsker vi alle våre lesere en riktig god (og forhåpentligvis gjeldsfri) jul.

Hilsen oss i GIABO

knowledge

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: