Home > Norge > Ytringsfrihet – Kun hvis man er politisk korrekt?

Ytringsfrihet – Kun hvis man er politisk korrekt?

freedom-of-speech-for-bloggers

I takt med at GIABO har hatt mange politisk ukorrekte artikler og ett stadig økende besøkstall, så har vi naturlig nok også fått en del mail. De fleste er hyggelige, der leserne stiller spørsmål og/eller kommer med forslag, noe vi ser på som ett gledelig sunnhetstegn i dagens samfunn.

Men vi har også mottatt trusler, noen av disse ganske så alvorlige, som for eksempel drapstrusler og trusler om at vi, sitat:” ikke skal gå trygt på gata”.

violence_never_solves_anything_516815

For å gjøre det klart, vi har ingen problemer med andre synspunkter, faktisk verdsetter vi det, men hvis man tror at vi lar oss stoppe av trusler tar man veldig, veldig feil.

Freedom-Of-Speech-Bumper-Sticker-(5675)For oss er dette ett tegn på at det vi gjør er riktig. Særlig når enkelte personer går så langt at de truer med vold og drap, i mangel av saklige argumenter for å beskytte sine meninger. Likevel, dette sier ganske så mye om klimaet i Norge, er man politisk ukorrekt eller ikke innenfor A4-rammen, så kan alle midler benyttes for å bringe disse tilbake til A4- rammen. Det er langt unna mer åpenhet og ytringsfrihet som kjente politikere har flagget høyt.

Vi er en blogg som drives av flere personer, alle med forskjellig politisk synspunkt og sosial staus. Og GIABO som sådan er en upolitisk blogg.

Men skriver vi mye om emner som er politisk ukorrekte.

Og det vil vi fortsette med i fremtiden.

Her kan man leser mer.

Men uansett er det viktig for oss å påpeke at de fleste mail vi får er meget hyggelige, med spørsmål, forslag til temaer osv. Vi ønsker at dere som lesere fortsetter med dette.

Men så til poenget:

Hvorfor er det blitt slik at meningsmotstandere / politisk ukorrekte osv ofte trues til taushet?

Er det fordi man ikke har argumenter til å føre debatten og derfor tyr til trusler?

Vi har politikere som skryter av at vi har ett åpent og demokratisk samfunn med en ytringsfrihet andre nasjoner kan drømme om.

Likevel, er man politisk ukorrekt blir man ofte hetset og forsøkt truet til taushet (vi er ikke de første og garantert ikke de siste som opplever dette). Dette er langt unna det bildet våre politikere tegner om hvordan de ønsker det skal være.

Vi mener det er viktig at man har kritiske røster og politisk ukorrekte personer i ett samfunn, enten man er på den ene eller andre siden. Det er viktig for utvikling og fremgang.

Hvis ikke blir man en nasjon der induvidialitet og egne tanker forsvinner til fordel for en kollektiv politisk korrekt og ensrettet tanke, ett samfunn der alle skal være innenfor A4 rammen.

Man får ikke utvikling i ett samfunn der alle tenker likt. Men til gjengjeld blir man en nyttig “idiot” for “eliten”, en pengemaskin og ikke minst valgkveg for maktkåte politikere.

Er det slik vi ønsker å ha det?

Freedom-of-Speech-freedom-of-speech-19188413-510-352

Med dette ønsker vi å takke for all støtte vi har fått og ønske våre lesere en fortsatt riktig god sommer.

Categories: Norge
 1. July 19, 2013 at 10:15 AM

  Oj oj. Dere har fått drapstrusler? Gosj. 10 poeng til dere! (Dere må gjøre noe rett.) Jeg har ikke fått en eneste trussel enda. 🙂

  Jeg tror det for det meste er hjernevask som ligger bak. Folk som kommer med slike trusler er ikke istand til å tenke rasjonelt. Eksempel: Vi er *imot* NATOs massakrer og allslags urettferdighet, men det er *vi* som er så slemme? Folk “tenker” på dette viset fordi de har blitt programmert til å mene at alle systemkritikere er onde og farlige.

  Samfunnet blir mer og mer polarisert og *ekstremt.* Og “omvendt.” Altså, jo mer moderat og analytisk man er ovenfor dagens mange samfunns- og verdensproblemer, jo mer “ekstremistisk” er man. Mot masseinnvandring og folkeutryddelse? Mot sensur? Mot renteslaveri og korrupsjon? Mot imperialisme? Da er du plutselig blitt en høyreekstrem nazirasist. Det som var ganske normale og akseptable meninger for kort tid siden er i dag nærsagt forbudt – og straffes enten med besøk fra politiet, man mister sin jobb og/eller får drapstrusler fra Antifa-gjengen på Blitz-huset. Velkommen til 1984.

  • July 19, 2013 at 4:43 PM

   Hehe.. ja vi tenker også at vi må gjøre ting riktig når det kommer den type reaksjoner.
   Ja er nok mange som ikke tenker rasjonelt som du skriver, og det er jo slik eliten vil ha det, ukritiske og tanketomme slaver som lydig følger “elitens regler”. Så lenge man er kritisk til dagens samfunnsstruktur, innvandring, politikerere, banker, økonomi osv så er man “en fiende” av A4 systemet. Og disse fiendene skal stoppes for enhver pris. Så ja 1984 er her med full styrke.

 2. Arne Knudsen
  July 24, 2013 at 4:07 AM

  Har sett en del gjennom denne siten. På meg virker den som sensurert. Bortsett fra den oppmerksomhet som har kommet fra siste dags oppmerksomhet ang Eskil Pedersen, og motkommentarer på denne, så gir siden bare en virkelighetsoppfatning. Basert på demokratiske valg så vil jo mange av sakene her være svært debarterte, men det er de ikke. Sensur? Er det bare tillatt med en type vinkling av sakene?

  • July 24, 2013 at 12:28 PM

   Sensur? Vi har ikke noen sensur i kommentarfeltet her. Spam er det eneste som blir fjernet (det går automatisk). Det som er skremmende er at selv om man har mange lesere så er det få eller ingen som kommenterer. En grunn kan være at folk faktisk ikke gidder fordi det er så mange som ødelegger saklige debatter med trolling, en annen grunn kan være at man faktisk ikke har argumentene for å føre en saklig debatt og derfor avstår fra en debatt, noe som det står mer respekt av enn trolling. Derimot er enkelte mer “tøffe og usaklige” på mail, med trusler om vold og drap.

 3. October 26, 2015 at 6:50 PM

  Et angrep på yttringsfriheten – grunloven § 100!

  ALFRED OLSEN ER ANSVARLIG LEDER FOR EN INTERNETSIDEN http://holywar.org som har en USA provider. I Norge har myndigheter ikke funnet noe galt i den; derfor har de ikke gått til sak mot Alfred Olsen for sine YTRINGER mot SIONISMEN.
  Derimot i Italia (den mest korupte land i Europa) den Sionistiske Lobbyen har anmelt Olsen for sine meninger til COURT OF BOLZANO som på sin side via EUROJUST – fikk Norske Myndingheter til å innlede etterforskingen via Norsk Politi (i Bærum) ved å ransake Afred Olsens hjem. I denne henseende har Norsk Politi også sendt til Italienske Myndigheter sensitive opplysninger om Alfred Olsen som kan sette hans liv i fare.
  1) Politiet i Asker og Bærum forhørte Alfred Olsen uten å informerer han om hva saken gjelder eller hva han er anklaget for. Fremdeles idag har Alfred Olsen ikke mottatt hverken fra Italienske Myndigheter eller Norske Myndigheter alle papirer om denne saken. Han er fullstendig rettsløs. (PS! Ingen norsk dommer godkjente EUROJUST krav).
  2) Som Norsk Borger Alfred Olsen kan ikke forsvarer seg siden han ikke har økonomiske muligheter til en advokat, dessuten denne SAKEN er VANSKELIG siden det foregår i Italia.
  3) Det ser ut at Alfred Olsen er fullstendig RETTSLØS siden saken skal foregå i en Italiensk RETTSAL i Italia den 11 November 2015 hos COURT OF BOLZANO -Palazzo di Giustizia, Piazza Tribunale 1, kl. 9:00.
  4) Ytringsfriheten er en forutsetning for vårt demokrati og dermed en nødvendighet for vår tankefrihet. Retten til å ytre sine meninger, rett til å vite, rett til trosfrihet, rett til å kritisere, rett til å ha en mening og rett til å stille kritiske spørsmål blir en illusjon uten å kunne heve stemmen. Det er derfor godt å ha en stemme fordi det er det som gjør oss til mennesker.
  Ytringsfriheten er vår rett til å leve som frie. Det er denne retten til å være et fritt menneske som den Israelske Lobbyen rammer. Derfor er det så viktig at vi forsvarer retten, motsatt er all vår frihet i fare.
  5) Desverre det vi ser her er et angrep mot YTTRINGSFRIHET I NORGE; en Norsk Borger vil antagelig bli dømt uten noen form for JURIDISK ASSISTANSE siden han ikke er rik; ikke i en Norsk Domstol men av en Italiensk Domstol (som er kjent for å være korupt).
  6) Dette viser klart at EUROJUST misbrukes av den SIONISTISKE Lobbyen for å stoppe enhver kritikk av Israel. HVOR ER ALLE CHARLIENE? Ytringsfriheten for noen men ikke for alle…for noen hykleri.

  Mvh. Alfred Olsen

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: