Home > Aktuelle nyheter, Norge, Politisk idioti > Vi styres av idioter – Del 2

Vi styres av idioter – Del 2

Nei til medisin mot føflekkreft. Hvorfor? Jo fordi kostnaden for denne medisinen (Ipilimumab) anslås til 870.000 kroner per pasient, noe som vurderes som for høyt i forhold til en beskjeden gevinst i overlevelse.

Vi skal her ikke ta stilling til medisinen i seg selv, men fokusere på hva som egentlig sies her. Hva er en medborger av det Norske samfunnet verdt. I hvertfall ikke over 870 000 basert på dette.

Hvis denne medisinen kan gi mennesker med kreft litt lengere levetid, mindre smerter, og om bare 1 person overlever kreften med dette legemiddelet, burde den være verdt pengene. Men her har man tydeligvis satt ett tak på hvor mye ett individ er verdt. Danske mydigheter anbefaler dette legemiddelet for sine pasienter.

Når man da ser mengden av penger som Norge “spyr” ut av landet (her er bare ett eksempel), burde Norge virkelig ha råd til å hjelpe de av vår egen befolkning som har en alvorlig sykdom. Kostnaden ved dette er bare en “dråpe i havet” sammenlignet med våre politikeres sløsing for at de selv skal kjøpe seg ære og berømmelse i utlandet.

Det virker som om det er gått sport i å hate og ignorere sitt eget folk. Her har man mennesker i sitt eget land som ikke får hjelp, fordi politikere prioriterer å sende penger ut av landet. Men hadde en av politikerene fått denne krefttypen, kan man være rimelig sikker på at personen hadde fått denne medisinen, på skattebetalernes regning, en politiker er jo tross alt en av “eliten”.

Med en slik holdning har våre politikere, som faktisk er der for å tjene befolkningen, satt seg selv til herre over liv og død.

Våre politikere, med Jens Stoltenberg, i spissen har totalt mistet bakkekontakten, og de har ett moralsk forfall uten sidestykke. Det virker som om de tenker kun på makt, penger,  ære og berømmelse. De skulle vært straffet!

Kostnaden er desverre at befolkningen lider under deres forsøk på leke gud.

Advertisements
 1. June 14, 2012 at 5:10 PM

  Jeg har bare en generell kommentar som angår helsevesenet. Om vi kunne hatt et 100% non-profit, “gratis” altså, helsevesen, så hadde myndighetene umiddelbart blitt interesserte i å ta vare på folks helse. I dag er det derimot slik at enormt mye Big Business er involvert og institusjoner og yrkesgrupper avhenger av konstant (/økende) sykdom – og ikke å gjøre folk friske.

  Det er vel mulig at Norge ikke “kan” kjøpe akkurat denne medisinen fordi man allerede har andre avtaler med leverandører/partnere som man ikke vil svikte. Alt dreier seg om penger.

  Vi legger også merke til at det tydeligvis er myndighetenes og medias linje at kreft er *normalt*, og ikke at man må finne ut hvorfor vi i dette moderne samfunnet bare får mer og mer sykdom.

 2. SlimJ.
  November 13, 2012 at 2:54 PM

  Unnskyld, men hva tror du en blå regjering hadde gjort? De hadde iallfall ikke bladd opp.

  Vi burde gå lenger til venstre.

 3. Anonymous
  August 28, 2013 at 6:54 AM

  Må få lov til å si meg enig m både Geir Gasse og SlimJ, i allefall til en viss grad. For d høres jo helt vanvittig ut hvis man bare leser teksten, uten å stille spørsmål eller rette et kritisk blikk på teksten i d minste. For d er jo m denne journalistens tydelige subjektive utgangspunkt nesten på grensen av hvordan pressen kan tillate seg å gå ut m et så tydelig hat mot noen, spør du meg, i dette tilfellet rettet mot arbeiderpartiet i sin helhet, og selvfølgelig derfor også Jens Stoltenberg i den stillingen han er r blitt valgt inn i. Først som leder av Ap, og deretter valgt til å være også statsminister av en rød/grønn regjering.
  Og d er faktisk ikke sånn at Ap sitter alene og bestemmer alt på egenhånd, og skvaltrer og vralter rundt i Stortings-korridorene og finner på nye lover og regler, og tilfeldig fordeler statsbudsjettet etter eget forgodtbefinnende, litt avhengig av humør, og hva d står i avisen den dagen og litt til barnehager og en slant til hver kommune og sånn. D er ganske mange andre som har en bra gjeng fra sitt parti m når d skal stemmes over ting, så kan d godt hende at noen i partiet stemmer nei, der statsministeren har argumentert for et ”JA”.
  Og m både Høyre-folk og Frp’ere og de grønne og Venstre har alle representanter som kan stemme i mot regjeringen sitt forslag, og d hjelper ikke om den rød/grønne regjeringa har klart å enes om noe, dersom de allikevel bli nedstemt av de andre stortingskandidat ene…
  Så d er ”bitttelittegranne lettvint” å BARE skylde på Stoltenberg, synes jeg !!!
  Mvh en som er takknemlig for at noen gidder å sitte i de fremste politiske vervene her i landet, for jeg tror ikke jeg hadde giddi m d ansvaret, så mye kjeft og kritikk overalt og utakknemlige landsmenn som knapt klarer å stemme en gang hvert fjærde år. Og utover d er d ingen som legger to pinner i kors for å hjelpe til å få landet til å forbli d velferdssamfunnet vi tross alt har klart å få frem etter at 2.verdenskrig tok slutt…
  Og d er mye takket være politikere som har turt å presse igjennom upopulære avgjørelser, som

 1. July 13, 2012 at 2:59 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: