Home > Artikler, Nyheter, Storbritannia > Myndighetenes løgner ovenfor egen befolkning

Myndighetenes løgner ovenfor egen befolkning

I mange år har det vært gjentatte episoder der regjeringer har kommet med løgner ovenfor sin egen befolkning. Særlig i jakten på mer penger, makt og våpen. Listen er lang og det er mange land som kan nevnes.
Ett godt eksempel, som mange ikke er klar over, er Storbritannia’s eksperimentering med kjernefysisk våpen etter WW2 og Windscale brannen i 1957, den største kjernefysiske ulykken i Storbritannia. Mer om brannen og prosjektet her.

Windscale prosjektet ble forøvrig startet opp, av blandt annet krigshisseren W.Churchill like etter WW2, for å sørge for at Storbritannia også kunne ha kjernefysiske våpen. Windscale prosjektet var offisielt ett kjernekraftverk som skulle levere rimelig strøm til folket. Uoffisielt ble “kraftverket” brukt til å produsere materiale til Storbritannias kjernefysiske program, og i perioder brukte anlegget mer kraft enn det produserte. Anlegget er også kjent som Sellafield anlegget. Sellafield hadde i perioden mellom 1950 og 2000 hatt 21 alvorlige hendelser vedrørende radioaktivt utslipp.

Det som er ganske skremmende og ikke minst gjentagende når man ser på historien er at i hendelser som innvolverer mye penger og makt, gjør myndighetene det de kan for å beskytte seg selv og sine interesser.  Folket betyr ikke noe for de. Feks brannen i Windscale anlegget /utslipp fra Sellafield anlegget i Storbritannia,
Tsjernobyl ulykken i Sovjetunionen / Ukraina i 1986, Three Mile Island ulykken i USA i 1979 og ulykken i Fukushima Daiichi i 2011.
Listen er enormt mye lengre, men velger å trekke frem disse hendelsene da ulykker som innvolverer radioaktivt materiale er meget alvorlige , både på kort og lang sikt.

Heldigvis har ikke Norge har ikke hatt slike alvorlige katastrofer som nevnt ovenfor, dog har vi fått en viss følelse med de (feks ulykken i Tsjernobyl og utslipp fra Sellafield).

Likevel, er vi så naive at vi tror  våre “folkevalgte” ville gjort ting annerledes?

Desverre er nok mange så naive at de stoler fullt og fast på hva myndighetene sier. Det er det vi er opplærte til å tro og mene.

Ville de “folkevalgte” vært ærlige, selv om det kostet dem penger og makt?

Neppe, for når det kommer til grådighet er det ingen som kan konkurrere med de. Når det er snakk om penger og makt skyr de ingen midler.

I det siste har det jo blitt avdekket en del saker der man kan se at også våre “folkevalgte” lyver om ting, enten det er økonomiske eller andre graverende forhold. Og det som kommer frem i offentligheten er nok desverre bare toppen av isfjellet.

Hvilken konklusjonen kan man så trekke av dette?

Jo det er at man overhodet ikke kan stole på myndighetene. De ser på seg selv som “eliten” og de lyver gjerne ovenfor sin egen befolkning hvis de selv kan tjene på det (enten med mer makt eller økonomisk fordeler), selv om det koster uskyldige liv.

En viktig huskeregel: Når politikerne sier at det er trygt og at det ikke er noe å frykte (uansett hva det gjelder), 
da er det virkelig grunn til å bli skremt og “legge på sprang så fort man kan”.

 1. Varg Torden Saastad
  April 22, 2012 at 6:09 PM

  Dette engelske kjernefysiske prosjektet var ukjent for meg. Dette med radioaktivt utslipp også. Nok et grunnlag for forakt mot krigsherrene som kjemper imot vårt folks eksistens til fordel for egen velferd.

  Ja, når noe virker for godt til å være sant, så er det som regel det!

 2. SuperTed
  April 23, 2012 at 4:36 PM

  Det engelske kjernefysiske programmet er ukjent for de fleste desverre. Når det gjelder Sellafield så var det så vidt jeg husker litt i media ang utslipp på slutten av 90 tallet / begynnelsen av 2000:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=572
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=1322

  Det skremmende rundt dette er at det var litt i media og så nesten dysset helt ned. Selv om skadevirkningene kan være ganske så alvorlige.
  Så som artikkelen sier så virker det som om myndighetene tier om dette, for å beskytte seg og sine. Og dette er vel nok ett godt eksempel på at befolkningen er den som er skadelidende når myndighetene jobber for seg og sine. Desverre glemmer mennesker alt for fort og for lite kritiske til egne myndigheter. 😦

 3. January 28, 2013 at 12:37 PM

  With havin so much written content do you ever run into any
  problems of plagorism or copyright violation? My site has
  a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any methods to help protect against content from being stolen? I’d truly appreciate it.

  • January 29, 2013 at 12:33 AM

   No we have never had any problems with that.
   To be honest we dont care much protecting ourself against our material getting stolen. Others can use material from our pages if they want. We are of course very grateful if they say where they find the information 🙂
   Our main idea is to spread the word to the people and if other people (sites) want to do that we are happy with that. To be blunt: Copyright= right to copy 🙂
   I really dont know how you can protect yourself against that. Try to do it the other way, as we do. Say that others are free to use what they want, as long as they write the source. Free promotion for your page.

 1. July 11, 2012 at 1:23 AM
 2. February 13, 2014 at 10:10 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: