Home > Artikler, Norge > Hvorfor så streng våpenlov?

Hvorfor så streng våpenlov?

September 19, 2011 Leave a comment Go to comments

Dette er ett tema som desverre blir alt for lite diskutert.

Ville det øke antall kriminelle handlinger i Norge med mulighet for lettere å kunne inneha skytevåpen?

Neppe, de kriminelle har jo alt våpen og politiet har. Igjen sitter en forsvarsløs befolkning.

Mange tror at USA er liberalt når det kommer til våpeninnehav. Men det er ett land som ligger nærmere oss som har tilnærmet fri flyt av våpen til de tusen hjem, nemlig Sveits.

Sveits er enda mer liberale, og de er ett land som har  lav våpenrelatert kriminalitet.

Man skulle jo tro at med de mengdene våpen i private hender i Sveits ville gi landet en betydelig større bølge med våpenrelatert kriminalitet. Det er jo det våre politikere sier til oss vil skje her på berget hvis man får lettere tilgang på våpen.

Så hva er det Sveits gjør?

De selger ikke til utlendinger (sveitsisk lov) , så du må vise papirer på at du er sveitsisk statsborger og myndig. Er du det så kan du velge og vrake uten noe offentlig papirarbeid. Bare se her hva du kan velge uten våpentillatelse.

Sveitsere får også utdelt rifle og pistol av staten, dette er som en del av det nasjonale forsvaret.  Blir Sveits angrepet er det så mye våpen i private hender at en angripende nasjon ville fått litt å brynet seg på .

Nå må det tilføyes at skal du bære våpenet på deg offentlig gjelder litt andre regler, du kan lese mer om dette HER.

En annen god ting er jo selvfølgelig at Sveitsere må igjennom våpentrening, også etter militærtjenesten.

Men vi hører av våre politikere at våpen avler vold og skaper mer farlige situasjoner. Er dette egentlig sant?

Er ikke en befolkning som ikke kan/får lov til å  forsvare seg, kun degradert til slaver?

Hvorfor skjer det da feks ikke mer farlige situasjoner i Sveits?  Hvorfor går ikke sveitserne amok?  Er vi virkelig så naive at vi tror at en streng våpenpolitikk gjør at folk har mindre lyst til å drepe?

Argumenter som at flere våpen = flere drap vil selvfølgelig komme.

De som vil drepe finner allerede i dag muligheter for å gjøre dette, og kriminelle kan tydeligvis skaffe seg våpen uansett.

For å si det på en annen måte, selv om speidere har flere kniver enn fotballspillere så knivstikker ikke speidere flere folk enn det fotballspillere gjør.

Med tanke på forsvar, hadde det feks vært et våpen på Utøya (selvfølgelig som kun en eller flere myndige hadde tilgang til), så kunne kanskje Anders B. Breivik vært stoppet på ett mye tidligere tidspunkt og mange liv vært reddet.

Alt avhenger av at man får ett naturlig forhold til våpen. Og man burde kunne gi sitt lands innbyggere den tilliten til at de kan ha våpen.

Folket hadde taklet dette, men våre politikere vil nok aldri i verden slippe det grepet de har på oss. Likevel er det sunt å ta diskusjonen.

Så man kan jo lure på hva de egentlig er redde for skal skje ….. er de redde for å miste makten over folket?Advertisements
Categories: Artikler, Norge
 1. Randulf
  February 15, 2012 at 10:22 PM

  Beste eg har lest

 2. March 6, 2012 at 3:50 PM

  Takk, Hyggelig å høre. Men dog er det skremmende at ikke flere tenker over dette. Norges befolkning har blitt ganske så naive og enormt mange tror på myndighetenes “forklaring” om at våpen er farlig og avler vold.

 3. Marius Nyborg-Hagberg
  July 7, 2012 at 11:00 PM

  Akkurat dette har jeg og tenkt gjennom mange ganger, hva som er hensikten bak å forsøke å avvæpne befolkningen i størst mulig grad. Hensikten med våpenlovens stadige innskrenkninger er, slik jeg ser det, å gjøre det vanskeligere og vanskeligere og dermed mindre attraktivt å eie våpen i forbindelse med utøvelsen av sportsskyting, jakt osv.
  På den måten vil mengden våpen i omløp i den lovlydige delen av befolkningen over tid bli mindre. Myndighetene vet veldig godt at de uansett ikke klarer å avvæpne kriminelle, men dette driter de i. En annen sak er jo hvordan det har blitt fremhevet at Breivik skaffet seg våpnene sine på lovlig vis, og dermed henger han ut lovlydige våpeneiere, klubber og de miljøene som bruker våpen til sport, jakt osv. Dette gir igjen myndighetene økt legitimitet til å bekjempe/begrense sivil lovlig våpeninnehav.

  Det er en rød tråd i dette som stadig blir tydeligere.

  I tillegg er forsvaret i ferd med å bli fullstendig avvæpnet, og verneplikten strupes maksimalt inn slik at befolkningen passifiseres.

  Blir spennende å se hvordan det ender opp.

  • SuperTed
   July 9, 2012 at 8:29 PM

   Du er ikke alene om å prøve å forstå hensikten. Artikkelforfatter har jo en ganske så klar mening, du også. Og den bunner ut i det samme, total pasifisering av befolkningen. Vet av erfaring at man blir foret med at våpen er farlig, kun for kriminelle osv fra man er liten. I stede for å lære mennesker å omgåes disse, da med den respekten våpen faktisk krever. Da tror jeg også personlig at det hadde vært lavere våpenrelatert kriminalitet også. hvis man på en enkel måte har tilgang til lovlig våpen, med dertilhørende obligatorisk våpentrening (som artikkelen sier at Sveits har), vil terskelen for å bruke dette bli høyere. Man har lært hva konsekvensene blir, at det ikke er som en standard Hollywoodfilm.

   Befolkningen er i dag kraftig kontrollert. Og jeg er helt enig med artikkelen her, vi er degradert til forsvarsløse slaver. Jeg tror de som styrer er dritredde for at befolkningen skal få for mye makt

   • Marius Nyborg-Hagberg
    July 9, 2012 at 10:23 PM

    Enig der superted. Befolkningen passiviseres, og muligheten for befolkningen til å “ta igjen” ovenfor makteliten skal helst fjernes. Befolkningen er jo generellt tålmodige og snillistiske på grensen til det latterlige, og ved hjelp av en rolig og snill befolkning som sitter rolig i sofaen og svelger alt tullet mainstream media serverer så er det ikke noe problem for en maktelite å spire, gro og leve i sus og dus. Makteliten har og har benyttet effektive metoder for å kvele opprør i startgropa, og effekten av statsstyrt media ovenfor befolkningen er helt klart av stor betydning i en krig mot annerledestenkende.

    • SuperTed
     July 10, 2012 at 12:27 AM

     Ja, pr i dag finnes det overhodet ikke noen mulighet for å “ta igjen med makteliten”. Dog vil jeg presisere at vold / bruk av våpen osv ikke løser noe som helst. Men jeg tror kanskje det hadde hatt en preventiv virkning på makteliten om befolkningen hadde hatt våpen/våpentrening, befolkningen ville hatt en betydelig maktfaktor, og da tror jeg de faktisk hadde jobbet for befolkningen (litt mer enn i dag i hvertfall), ikke som det er i dag der de egentlig bruker oss som kveg for å få mer penger og makt.
     Befolkningen i dag er desverre blitt mer opptatte av hva som går på tv enn å faktisk engasjere seg og gå i mot korrupte politikere og andre i dette systemet som missbruker sin makt for egen vinning.
     Som du skriver, de har benyttet enormt effektive metoder for å stoppe enhver form for motstand på sin vei. Er man annerledestenkende / samfunnskritisk eller lignende er man en fiende, og det blir brutalt stoppet. Og slik det er blitt i dag skal man være glad om noen i det hele tatt hører på det man har å si.
     Vi har det jo så bra her, vi er ett stort spleiselag, ett åpent demokrati osv. Makteliten er enormt flinke til å fortelle oss dette.
     Hvis det hadde vært så enormt bra som de sier hadde vi definitivt ikke trengt de til å fortelle oss det i hvertfall.
     Og det er jo noe å tenke på at jo mer de forteller oss hvor bra det er, jo rikere og mer makt får de på toppen, mens den vanlige borger som jobber og sliter for å få endene til å møtes, rævkjøres av skatter og avgifter, må krangle for å få de man har krav på hos NAV, og på toppen av dette sier makteliten at man må jobbe lengre og lenger før man kan gå av med pensjon. Mens feks makteliten går av med en meget gullkantet pensjon etter 12 år på tinget

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: