Home > Norge > Oljefondet på vei mot stupet?

Oljefondet på vei mot stupet?

Som nevnt tidligere så er Oljefondet utsatt for stor risikoOg på grunn av panikken på verdens børser faller også verdien på Oljefondet nå kraftig. Dette har det blitt advart mot tidligere uten at det har skjedd noe som helst. På en dag forsvant 50 milliarder kroner. Her kan man se verdien på fondet i real time.  Tenk hvor mye vei vi kunne utbedret med dette beløpet som bare forsvant nå. Eller hva med eldreomsorg? Skoler? Listen er lang. I stede står disse pengene fortsatt i fond som er utsatt for høy risiko. Faktisk blir det norske folks penger brukt i ett enormt pyramide og casino spill, til stor glede for Wall Streets finansterrorister.

Er ikke tiden nå inne til å trekke seg helt ut av dette spillet før konsekvensene blir for store?

Advertisements
Categories: Norge
 1. Martinsen
  August 7, 2011 at 4:53 PM

  Oljefondet er ikke et höyrisikofond. På grunn av at investeringene er spredd utover tusenvis av steder, og blir vurdert kun over veldig lang tid, vil den 99% garantert stige i verdi over tid. Det må en verdenskrig til for at verdien skal synke. De 50 milliardene du snakker om er kun teoretiske – det har aldri värt penger på bok for Norges del, kun papirverdier som må realiseres för de kan brukes. Påvirker derfor ikke budsjetter eller statens forbruk.

  Kunnskap og riktig informasjon – slitsomt, ikke sant?

 2. Joakim Hansen
  August 8, 2011 at 3:59 PM

  Jeg vil nå påstå at alt som har med aksjer og fond å gjøre er høyrisiko i dagens marked.
  Det tapet på 50 milliardene er jo faktisk blitt mer i dag. Hvis man ser her så kan man se at verdien synker:
  http://www.nbim.no/no/
  At det er teoretiske penger kan jeg være enig i, men dog kan denne teoretiske verien hentes ut og investeres i feks metaller(gull,sølv osv) eller den kan brukes til å feks vedlikeholde ting i Norge eller bygge nytt. Dvs investere i noe reelt. Vi har ikke noen verdenskrig i dag men likevel faller verdien på oljefondet ganske mye. Jeg tror vi bare har sett starten på ett økonomisk kaos uten like. Desverre.
  En annen ting er jo at så lenge fondet har en verdi så er det egentlig penger som den norske stat har til rådighet.
  Kommer det en total kollaps i markedet kan vi faktisk risikere at fondet mister all sin verdi. Jeg tror, som det står her også, at en kollaps i markedet vil komme. Noe annet ville det være naivt å tro på. Flere og flere land sliter med enormt mye gjeld. Og det er begrenset hvor lenge man kan sprøyte inn penger i ett allerede råttent marked.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: